Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem wordt de komende jaren uitgebreid met een dorpsplein en een evenementenveld. Het plein komt bij de Zaanse buurt, het veld aan de noordrand van het museumpark. Momenteel is daar nog bos.
Het dorpsplein zal ontstaan door het huidige plein aan te vullen met een gemeentehuisje, een burgemeesterswoning en een muziektent. Het reeds in het museum aanwezige schooltje moet ook naar het dorpsplein komen. Het evenementenveld heeft als doel om de grote weide in het hart van het museum te ontlasten en ruimte te bieden aan wel 1000 bezoekers. Er komt een openluchttheater en een betonnen schuur uit de Flevopolder.
In het toekomstplan is vastgelegd welke delen van het terrein vrij moeten blijven, zodat de groene sfeer van het museum niet in gevaar gebracht wordt. Het voornemen om de beek op het terrein weer naar boven te halen bestaat ook. Het idee om in het museum een naoorlogse stadswijk te bouwen is vorig jaar al door directeur Willem Bijleveld bekend gemaakt.

13 juni 2017
Bron: de Gelderlander