Staat uw woning al voor langere tijd te koop? Dan kan verhuren een goede oplossing zijn. Zo ontvangt u inkomsten en is uw huis bewoond om de kans op vandalisme en inbraak te verkleinen. Het is mogelijk om een te koop staande woning te verhuren onder de leegstandswet. Via deze wet hoeft u slechts beperkte huurbescherming te garanderen: als de woning eenmaal is verkocht kan de huurder snel vertrekken. Om te verhuren via de leegstandswet is een vergunning van de gemeente Arnhem nodig. Deze kost €92 en het zal ongeveer 2 tot 3 weken duren om de vergunning te ontvangen. Een huurovereenkomst voor een te koop staande woning dient voor minimaal 6 maanden te zijn.

Hoe helpt expats Arnhem bij het verhuren via de leegstandswet?

Tijdens het gehele huurproces staat Expats Arnhem u bij. Dit begint bij het aanvragen van de vergunning. Wij geven u ten allen tijde advies en denken graag met u mee. Een geschikte huurder is met onze hulp zo gevonden, en uiteraard regelen wij een volledige screening op identiteit, antecedenten en kredietwaardigheid. Is de huurder passend bevonden? Dan stellen wij een correct huurcontract op en zijn we aanwezig bij het overdragen van de sleutel. Een initiële inspectie van de woning voert Expats Arnhem ook uit.

Heeft u een koopwoning in Arnhem die u wilt verhuren volgens de leegstandswet? Schakel Expats Arnhem in als uw verhuurmakelaar! Neem snel contact met ons op.